Boeken over spiritualiteit

Boeken over spiritualiteit

Boeken over spiritualiteit

Boeken over spiritualiteit vormen een genre wat op zijn zachtst gezegd razend populair is.

Spiritualiteit is een begrip wat een breed scala aan religieuze en overige mystieke c.q. esoterische zaken vertegenwoordigt. Totaal haaks op elkaar staande religies pretenderen de juiste leer te verkondigen en toch is het algemeen aanvaard gedachtegoed dat alles op hetzelfde zou neerkomen.
Zeg dit tegen een fanatieke Christen of Moslim en je hebt op zijn minst voer voor een felle discussie en desnoods voor een serieuze oorlog. Deden de katholieken het met de brandstapels en de kruisvaarders met hun ellendige tochtjes, de bomgordel is nu ook niet bepaald een vorm van zachte dwang…

Onder de massale stroom van boeken over spiritualiteit werpt het recentelijk verschenen boek De god waarin jij niet gelooft… daarin geloof ik ook niet, een geheel ander licht op deze zaken. Je kunt hierbij denken aan het duiden van de dogma’s welke met name heersen bij de religies van de boeken, het ernstige seksuele misbruik binnen en buiten de godshuizen, de totale onzin als alles stopt bij het graf en andere essentiele en vaak precaire zaken van het leven. Op een soms scherpe en harde wijze worden de dingen benoemd en belicht. Op een humoristische wijze wordt ook de zelfspot door de auteur niet gemeden. Het verpakken van toch diepgaande onderwerpen als deze in toegankelijk omschreven themas doet een frisse wind waaien in het genre.

De auteur van De god waarin jij niet gelooft daarin geloof ik ook niet is een fel tegenstander van alles wat te maken heeft met religie. Tegelijkertijd wordt een rode draad gevormd door een wederkerend stimuleren van het Godsbesef. Deze schijnbaar vierkante cirkel blijkt een stimulans uit te werken bij de lezer om alles eens los te laten. Ook jouw mening werd immers gevormd door je atheistische of juist religieuze overtuiging of je agnostische inslag. Maar hoe zou je uberhaupt de waarheid kunnen vinden als er zoveel winden van leer waaien…

Coos Verhagen wil je door middel van als los zand bij elkaar geveegde gedachteflarden aansporen los te laten wat je al meende te weten. Dit laatste geldt met name jou die vanuit een diepgewortelde religieuze of juist atheistische overtuiging overweegt en acteert. De essentie van dit soms wat rebelse werk onder de moderne boeken over spiritualiteit is deze:

De Waarheid zal je vrijmaken. Dit kan nooit door middel van theorie. Dit kan enkel face to face

 

 

 

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Meer in deze categorie

Nieuwsarchief

augustus 2017
m D w d v Z Z
« jul   sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo