Begraven of cremeren?

Begraven of cremeren?

Het blijft een lastig onderwerp om er bij leven over na te denken, maar ontlast je er wel je dierbare mee als je bij leven je wens hierover uitspreekt. Wil ik na mijn overlijden begraven of gecremeerd worden? Vragen als wat zou ik het liefst zelf willen, wat is de voorkeur van degene die achterblijven, welke begraafplaats of crematorium verkies ik, wat houdt begraven of cremeren precies in, kunnen geen kwaad om daar op voorhand eens over na te denken.

Als iemand is overleden stelt een arts de oorzaak en het overlijden vast en wordt er een verklaring van overlijden afgegeven. Als nabestaande heb je deze verklaring namelijk nodig om bij de gemeente aangifte van overlijden te doen. In veel gevallen zal de begrafenisondernemer het regelen, maar kun je dit ook digitaal zelf doen. Op enkele uitzonderingen na is het in Nederland de regel dat een overledene niet eerder dan 36 uur en niet later dan 6 werkdagen na overlijden begraven of gecremeerd moet worden. Als nabestaande moet er dus in een zware en korte tijd veel geregeld worden.

In Nederland hebben we verschillende professionele uitvaartverzorgers die je een hoop zorg uit handen kunnen nemen. Niet iedereen vindt deze manier prettig en biedt Uitvaartcompact je daarom de mogelijkheid om online zelf de uitvaart te regelen. Met een jarenlange ervaringen staan ze inmiddels bekend om hoge kwaliteit van eenvoudige uitvaarten met lage prijzen. Is er een dierbare overleden dan kun je met 1 druk op de knop het door jou gewenste uitvaartpakket regelen voor een crematie of begrafenis. Door de aangegeven stappen op de website te volgen krijg je meteen een duidelijk overzicht van het totaalbedrag en kun je ook kiezen voor een ​Goedkope uitvaart.
​ .
Het is meestal een emotionele, maar ook een religieuze kwestie om te kiezen tussen een begraving of crematie. Voor de meeste religieuze is de begraving een respectvolle traditie om de overledene zijn of haar laatste rustplaats te geven. Toch wordt er in het algemeen steeds vaker gekozen voor een crematie. De as van de overledene kan namelijk ook worden begraven op een daarvoor gereserveerde plaats op de begraafplaats. Ook kunnen we er voor kiezen de as te bewaren in een urn daar waar we wensen of doen we een gedeelte ervan in een speciaal daarvoor gemaakt sieraad.

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

mei 2017
m D w d v Z Z
« apr   jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo