BPM berekenen

BPM berekenen
BPM staat voor Belasting Personenautos Motorrijwielen. BPM is een belasting die 1 keer wordt berekend over de aanschafwaarde van de auto die je importeert of over een nieuwe auto die je in Nederland koopt. Als je in Nederland een auto koopt wordt deze in het Nederlandse kentekenregister geregistreerd en zorgt de importeur voor aangifte en betaling. Koop je een auto in Duitsland dan moet er ook BPM betaald worden en zul je zelf aangifte moeten doen. Het is wel belangrijk dit zo snel mogelijk te regelen, want een auto krijgt pas een kentekenbewijs als de BPM betaald is. En we weten dat we zonder geldig kenteken natuurlijk niet de weg op mogen! Hou er altijd rekening mee dat je voordat je aangifte doet het voertuig laat keuren op een keuringsstation van de Rijksdienst Wegverkeer. Bij personenautos wordt de BPM berekend over de CO2- uitstoot en de netto catalogusprijs (dat is de nieuwwaarde min de omzetbelasting). Er zijn uitzonderingen voor bijvoorbeeld sommige bestelautos en elektrische autos, wat te maken heeft met de CO2 uitstoot.
Als je op internet een leuke auto in Duitsland hebt gevonden moet je dus rekening houden met de BPM. BPM berekenen kan op verschillende manieren. Een van die manieren is de website van Das Import te bezoeken, de benodigde gegevens van de auto in te voeren en berekenen zij voor jou de te betalen BPM. Das Import is een betrouwbare, professionele organisatie met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van auto import uit Duitsland. De aanschaf van een auto in Duitsland en hem dan importeren naar Nederland is bewerkelijker als men vaak denkt. Het is dan ook best verstandig om te overwegen mensen met kennis over je schouder met je mee te laten kijken. Of bijvoorbeeld de hele papierhandel uit handen te geven en daardoor fors te besparen. Heb je het plan een auto vanuit Duitsland te importeren, bezoek dan eerst de website van Das Import en lees welke rol ze dit proces voor jou kunnen spelen en doe daarnaast ook zeer handige tips op.
RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

maart 2017
m D w d v Z Z
« feb   apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo