Sloggi – Berden Stijl van Leven

Sloggi – Berden Stijl van Leven
Berden  Sloggi aan !!
Aan het begin van de 80er jaren bracht een grote onderneming in de lingerie-branche met de slogan “de katoen/lycra-revolutie”, een nieuwe, revolutionaire slipgeneratie op de markt onder de naam Sloggi. Sinds de invoering zijn er in meer dan 30 landen ruim 1 miljard Sloggi’s verkocht. Dit bevestigt, dat steeds meer tevreden consumenten dit merk associëren met de hoogste kwaliteit en draagcomfort voor slips.
Een slip is een nauwsluitend onderbroekje zonder pijpen. Ruwweg heeft het kledingstuk de vorm van de letter Y. Bij mannen houden slipjes, in tegenstelling tot boxershorts, de genitaliën van de gebruiker in een vrij vaste positie. Dit feit heeft de slip tot een populair ondergoed gemaakt voor mannen die aan atletische activiteiten deelnemen.
In de jaren ’90 was er een trend waarbij slips voor mannen gezien werden als uncool, vooral onder tieners. Daarvoor in de plaats won de boxershort aan populariteit. De laatste jaren heeft de slip weer aan populariteit gewonnen. Voor vrouwen zijn er de heupslip en de tailleslip en stringslip. Wat de naam al doet vermoeden: de tailleslip reikt iets hoger dan de heupslip.
Een boxershort is een ruimvallende korte broek die wordt gedragen als herenonderbroek. De boxershort werd geïntroduceerd in de jaren ’30, maar was aanvankelijk niet populair, in tegenstelling tot de slip. Vooral in de jaren ’90 won de boxershort aan populariteit.
Sommigen vinden het prettig om een boxershort te dragen omdat deze ruim is, terwijl anderen een nauwsluitende slip verkiezen omdat die de genitaliën beter op hun plaats houdt.
Als kledingstuk om in te zwemmen had de boxershort de zwembroek in de jaren ’90 grotendeels verdrongen uit het strandbeeld.
Een G-string, string, stringtanga of tangastring is een klein zwembroekje of slipje dat het geslachtsdeel bedekt en voor de rest slechts bestaat uit een touwtje om het middel en door de bilspleet.
Hoewel het kledingstuk reeds decennialang door exotische dansers wordt gedragen, bereikte de string algemene populariteit in de jaren ’70. Voor het eerst gebeurde dit in Zuid-Amerika, in het bijzonder in Brazilië.
Vele stammen droegen een kledingstuk dat op een string lijkt al vele eeuwen, misschien zelfs millennia. Het woord dat ervoor werd gebruikt in Zuid-Amerika, tanga, wordt tegenwoordig gebruikt in vele talen. Soms verwijst het woord tanga specifiek naar een zeer kleine uitvoering van een string met slechts twee kleine driehoekjes stof, maar meestal wordt de uit een voor en rugzijde staander tangaslip bedoeld.
De tangabikini, bestaande uit kleine door koorden op hun plaats gehouden lapjes stof, werd in 1974 in de strandmode geïntroduceerd.
Sinds 2003 is het type ondergoed één van de snelst verkopende kledingstijlen onder vrouwen. Ook zijn er mannenuitvoeringen op de markt gekomen.
Een voordeel van een string ten opzichte van normaal ondergoed is dat het onder de kleding onzichtbaar is. Het belangrijkste nadeel is dat de stof direct tussen de billen moet worden gedragen, hetgeen veel mensen ongemakkelijk vinden. Een string onder een heupbroek is vaak al dan niet bedoeld zichtbaar
Hotpants (ook: hot pants, hot-pants. Eng.→ pikant (hot) broek (pants)) is een als bovenkleding gedragen zeer kort, soms iets opgesneden, nauw aansluitende korte broek voor vrouwen. Daarmee onderscheidt het zich van de ruimer zittende short. De naam hotpants wordt vaak ten onrechte gebruikt voor bepaalde modellen sportbroekjes en bij sommige lingeriesetjes en bikini’s.
Geschiedenis
De mode tijdens de jaren zestig van de 20e eeuw had een progressief karakter waarbij de lengte van de rok steeds korter werd en uiteindelijk leidde tot de minirok. Een modetrend die vele reacties opriep, maar dat het allemaal nóg korter kon maakte de hotpants duidelijk. Deze werd, net als de minirok, ontworpen en gepropageerd door de Engelse modeontwerpster Mary Quant. Het in 1970 geïntroduceerde superkorte en -strakke kledingstuk werd een grote rage in 1971. De stof die ervoor gebruikt werd was zeer divers; geheel in de trend van die tijd (flower-power) werden bijvoorbeeld fluweel en brokaat gebruikt. De hotpants uit die beginperiode zou nu eerder als een normale short betiteld worden. Vaak droeg men er een lange tot middellange rok over met diepe split waaronder de hotpants zichtbaar was. Op straat werd het een algemeen verschijnsel en het was daarom niet vreemd dat felle reacties het gevolg waren. In de kranten verschenen berichten dat in sommige Amerikaanse plaatsen en gelegenheden een verbod bestond op het dragen van hotpants terwijl op bepaalde Nederlandse scholen meisjes ervoor naar huis werden gestuurd. De zangeres van de destijds populaire groep Middle of the Road, Sally Carr, trad vrijwel uitsluitend op in hotpants gecombineerd met hoge laarzen en zij werd daarmee hét voorbeeld van deze mode voor de jongeren. Het bepaalde haar image en zij bleef het kledingstuk jarenlang trouw. sloggi ondergoed | sloggi slip | sloggi tanga | sloggi boxer | sloggi boxershort
Na het verdwijnen van de minimode vanaf 1972 verdween hotpants in snel tempo uit het modebeeld.
Begin jaren tachtig werd de populaire serie Dukes of Hazzard uitgezonden met daarin de actrice Catherine Bach als Daisy Duke. In nagenoeg iedere aflevering droeg zij hotpants; sindsdien staat een “Daisy Duke” synoniem voor een zeer kort afgeknipte spijkerbroek.
Hoewel de mode vanaf het midden van de jaren negentig veel bloot liet zien met korte topjes en diep uitgesneden decolletés is een echte revival uitgebleven. Het dragen van hotpants legt sterk de nadruk op het figuur zodat zich niet iedereen er gemakkelijk in voelt. Bovendien zal het voor de meesten té gewaagd zijn en kiest men daarom in plaats van de echte hotpants bijna altijd voor de wat ruimere short.
Een microkini is een extreem klein één of tweedelig badpak dat werd ontworpen om slechts de minimaal vereiste lichaamsdelen van een drager te bedekken. De microkini is gevormd naar de minimalistische kledingstukken zoals deze door stammenvolkeren in diverse tropische delen van de wereld wordt gedragen. De term microkini is ontstaan in 1995 in een online gemeenschap gewijd aan enthousiastelingen van radicale ontwerpen.
Kenmerkend voor microkini’s zijn de smalle kleine broekjes of een op een g-string gebaseerde badpakken met zeer smalle stroken van materiaal voor het bedekken van slechts de genitaliën. Deze ontwerpen zijn zo minimalistisch dat zij de conventionele op string-gebaseerde badkostuums conservatief doen lijken (bijvoorbeeld de bikini).
De oorsprong van moderne microkini kan worden teruggevoerd naar de vroege jaren ’70 op het strand van Venice Beach, Californië waar, nadat de wetgeving met betrekking tot het verbod op naaktheid daar werd ingetrokken, de strandtoezichthouders hun eigen uiterst kleine badkostuums gingen vervaardigen die (nog net) aan de nieuwe wetgeving voldeden. Deze zelfgemaakte badkostuums waren weinig verhullend, vaak niet meer dan enkel uiterst kleine, resterende stukken stof, die ruw aaneen gestikt waren met een dunne streng visdraad.
Ongeveer rond 1975 pikte een lokale bikiniwinkel het idee op en ontwikkelde een meer praktisch ontwerp door gebruik te maken van moderne materialen.
Microkini’s vullen het gebied tussen nudisme en conservatieve badkleding. Naast de drager te laten voldoen aan de wettelijke grenzen van de fatsoensnormen heeft de microkini zich uiteindelijk ook geëvolueerd tot een meer provocatieve kleding voor het zonnebaden. De verspreiding van de microkini op reguliere stranden is echter vrij klein.
Wereldwijd zijn vele fabrikanten begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van microkini’s voor zowel mannen als vrouwen, de meesten met een op het internet gebaseerd bedrijfsmodel.
Bij Berden.nl vind je alle modellen sloggi’s.
RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

januari 2014
m D w d v Z Z
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo