Lenovo pakt groots uit met nieuwe aanbod laptops

Lenovo pakt groots uit met nieuwe aanbod laptops

De Chinese fabrikant van computerhardware en consumentenelektronica heeft zich met de nieuwste productenreeks flink in de kijker gespeeld. De Thinkpad serie bijvoorbeeld, is productlijn van touchscreen laptops voor professioneel gebruik die ongekende prestaties leveren en bekend staan om het betrouwbare karakter. Daarnaast is onlangs ook een serie innovatieve tablets onder de naam IdeaTab verschenen. Met Ashton Kutcher als nieuwe productontwikkelaar (hij is tevens te zien in hun commercial voor de Yoga tablet) pakt het bedrijf groots uit en doelt daarbij o.a. op gebruik door onderwijsinstellingen, professionals en nu ook studenten.

Onlangs heeft Lenovo de ThinkPad X131e in Nederland uitgerold. Deze laptop is uitgerust met een 11,6 inch scherm een krachtige Intel processor. De Thinkpad wordt via de bestaande ThinkPad verkoopkanalen verkocht en zal vooralsnog niet verkrijgbaar zijn bij de bekende media giganten. De prijs voor de laptop (touchscreen aanbod van Lenovo is hier te bekijken) ligt voor studenten en onderwijsinstellingen rond de 390 euro incl. BTW (prijs geldt bij afname van meerdere exemplaren en na een speciale korting) en kan worden geleverd in diverse kleuren en worden voorzien van een persoonlijk logo.

De Thinkpad serie staat bekend om de duurzaamheid en het solide karakter van o.a. de schanieren en andere bewegende onderdelen (zo gaan de scharnieren volgens de specificaties maarliefst 50.000 openingsbeurten lang mee!). Het 11,6 inch scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 px, een snellen en geruisloze SSD schijf met 16 gig opslagcapaciteit, een krachtige 1.4 GHZ i3 Intel processor en standaard 4 GB DDR3 RAM geheugen. De X131e is echter ook leverbaar in een snelle AMD variant. De accu van de laptop kent een opmerkelijke gebruiksduur van maar liefst 7.5 uur en is daarmee uitermate geschikt voor professionals die veel onderweg zijn. De laptop is daarnaast uitgerust met een WIFI ondersteuning, meerdere snelle USB 3.0 aansluitingen en één USB 2.0 poort zodat ook de wat oudere apparatuur er nog prima op kan worden aangesloten. Middels de HDMI en VGA uitgangen kunnen presentaties eenvoudig worden weergegeven via de beamer. Voorzien van een geïntegreerde webcam is deze laptop helemaal ready to go. Het apparaat is keurig afgewerkt met rubberen randen en verstevigde hoeken zodat het optimaal aansluit bij het wilde studentenleven.

Onlangs heeft de computergigant laten weten dat de Thinkpad ook verkrijgbaar zal zijn als speciale Chromebook uitvoering die zal draaien op Chrome OS. Waar Lenovo met de eerdere reguliere Windows variant met name doelde op afnemers in de zakenwereld en professionals in het onderwijs, is de Chromebook variant vooral gericht op studenten. Met Ashton Kutcher als nieuwe productontwikkelaar en “ambassadeur” in de gelederen kan het bedrijf rekenen op een flinke dosis media-aandacht uit alle hoeken van de wereld. Kutcher heeft namelijk ruim 15 miljoen volgens op Twitter en zijn inzet is daarmee een sterke strategische keuze geweest. Kutcher heeft in het verleden, net als Lady Gaga en Alicia Keys, al eerdere samenwerkingsverbanden gehad met diverse grote namen in de tech-wereld.

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

november 2013
m D w d v Z Z
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo