Blijf gezond, gebruik je smartphone

Blijf gezond, gebruik je smartphone

Het is natuurlijk voor iedereen belangrijk om gezond te blijven. Gezondheid gaat namelijk gepaard met geluk, dus doen we allemaal op onze eigen manier ons best om zo gezond mogelijk te blijven. Ook de overheid heeft aangegeven dat zij in 2013 een gezonde levensstijl extra gaat stimuleren. Het CDA en de D66 pleiten daarnaast ook nog voor een ambassadeur die zich inzet voor een gezonder Nederland.

Gezondheid
We leven in een wereld bomvol technologie en de smartphone is hier het absolute toonbeeld van. We zijn al bijna zover dat we ons af kunnen vragen wie er eigenlijk nog geen smartphone in zijn bezit heeft! Uit recent onderzoek in de VS bleek dat de helft van de vrouwen haar smartphone verkiest boven een avontuurtje tussen de lakens!

Veel mensen beweren dat een smartphone slecht zou zijn voor de gezondheid. Wij geven hier een aantal tips om je smartphone juist in het voordeel van je gezondheid te gebruiken.

Fietsen
Fietsen is goed voor de gezondheid. Fietsen is een gemakkelijke en goedkope manier om gewicht te verliezen en lekker in beweging te blijven. Door een uur op een normaal tempo te fietsen verbrand je maar liefst 500 kilocalorieën. Je kunt in een week een halve kilo kwijtraken door vijf uur te fietsen.

Je smartphone kan op de fiets goed van pas komen. Als je er niet aan bent gewend om grote afstanden per fiets af te leggen, kan het soms lastig zijn om uit het hoofd een route te bepalen. Gelukkig is daar de smartphone die het navigeren een stuk makkelijker maakt.

Tip: Gebruik zo’n handige smartphonehouder voor de fiets. Deze monteer je op je stuur en je kunt vervolgens de telefoon eenvoudig in de houder klemmen. Kies vervolgens een route op je smartphone en deze houdt bij waar je bent, hoeveel kilometers je er al op hebt zitten en hoeveel calorieën je al hebt verbrand.

Handige apps voor het fietsen zijn ‘fietsen123’, ‘fiets!’ en ‘ANWB fietsen’. Met deze apps kun je namelijk niet alleen navigeren, maar ook van tevoren een route plannen en onderweg te zien krijgen waar zich de bezienswaardigheden en terrasjes bevinden.

Hardlopen
Een smartphone is ook een handig hulpmiddel voor bij het hardlopen. Je maakt hiermee eenvoudig een trainingsprogramma, laat je tijdens het hardlopen motiveren en instrueren en meet precies wat je prestaties zijn. Hiervoor zijn veel handige apps ontwikkeld zoals ‘Runkeeper’, ‘Marathon Training’ of ‘Marathon’s World’.

Als je een dure LG Nexus 4, HTC Desire V of een BlackBerry Z10 hebt en deze wilt gebruiken bij het hardlopen is het handig om deze te beschermen met een LG Nexus 4 hoesje ,  HTC Desire V hoesje of een Blackberry Z10 telefoonhoesje.

Tip: gebruik bij het hardlopen een speciale smartphone sportarmband, zo zit je smartphone niet in de weg tijdens het hardlopen en zal hij niet uit je zak vallen.

Afvallen
Er zijn veel dieet-apps beschikbaar waarmee je op je smartphone kunt bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je bent afgevallen. Dat is wel zo makkelijk. Je smartphone pak je er natuurlijk eerder bij om een gezonde maaltijd of een goed dieet op te zoeken dan de computer. Tegen de tijd dat je thuis bent ben je dan namelijk meestal al vergeten dat je wilde zoeken naar een gezond gerecht of een goed dieet.

Tip: Gebruik de Smulweb-app om gerechten te vinden die gezond én lekker zijn. Zo kun je gewoon lekker blijven eten, maar tegelijkertijd gezond blijven omdat je maaltijd minder calorieën dan normaal bevat.

Social media activeert
Op de social media zoals Instagram, Facebook of Twitter kom je de leukste ideeën tegen. De leukste fashion-items en de hipste festivals komen langs. Behalve leuke ideeën kun je ook op de social media ook gezonde ideeën opdoen. Je vindt er bijvoorbeeld tips voor gezonde maaltijden of een goede sportschool.

Tip: Volg met Instagram personen die veel weten van gezondheid. Op deze manier wordt je continu op ideeën gebracht door mensen die foto’s plaatsen van een caloriearm superfoodontbijt of een eiwitrijke maaltijd. Daarnaast werkt social media ook motiverend. Als jij foto’s voorbij ziet komen van sportieve lichamen, dan word je onbewust namelijk getriggerd om zelf ook te gaan sporten en gezond te leven.

Niet alleen maar ongezond
Je kunt je smartphone dus op een gezonde manier gebruiken. In plaats van er uren op zitten te gamen en chatten, of er lang naar te staren voordat je gaat slapen kan hij ook een goede bijdrage leveren aan een gezond en dus gelukkig leven!

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Meer in deze categorie

Nieuwsarchief

juli 2013
m D w d v Z Z
« jun   aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo