Een desktop, laptop of tablet?

Een desktop, laptop of tablet?

Je hebt een desktop op je bureau voor administratie en werk. Een laptop in de woonkamer om tussendoor nog wat dingen te doen. Een tablet is misschien ook wel handig. En iedereen lijkt er al een te hebben. Maar is het echt nodig? Wat kun je er eigenlijk mee? En wat niet?

Voordelen tablet
Met een tablet kun je praktisch alles wat je op een gewone computer ook kunt. E-mailen; surfen; gamen; brieven schrijven; muziek luisteren; internetbankieren; videobellen; films kijken. Maar een tablet heeft meer voordelen:

Touchscreen
In plaats van een fysiek toetsenbord heb je een touchscreen. Daarmee bedien je het apparaat. Moeilijk? Juist niet. Het is bewezen dat het gemakkelijker is; het wijst zich als vanzelf. Geen moeilijke handleidingen die je eerst moet doorploegen.

Makkelijk meenemen
Je neemt een tablet zonder problemen overal mee naartoe. Naar de keuken om een recept op te zoeken. Je gebruikt hem op de bank om onder het tv-kijken online te shoppen, je kunt er een film op bekijken in je tuinstoel. Een e-boek, -magazine of -krant op lezen in bed of in de trein.

Batterij
Je kunt doorgaans zo goed als een dag lang op een tablet werken, dat is veel langer dan op een laptop.

Voor alle leeftijden
Kinderen zijn heel behendig met tablets terwijl zij bij muisgestuurde computers sneller vastlopen. De besturing via het scherm is logisch en snel te leren. Het blijkt zelfs dat touchscreens de aandacht van kinderen langer vasthouden. Tablets vervangen soms al pen en papier op school. Kinderen gaan sneller door de oefenstof en ze zien meteen of de antwoorden goed zijn.
Door de eenvoudige bediening is een tablet ook heel geschikt voor ouderen. Zorginstellingen schaffen zelfs tablets aan voor ouderen om contacten te onderhouden met familie, vrienden, winkeliers e.d.

Wanneer toch een desktop of laptop?
In sommige gevallen hebben desk- of laptops de voorkeur. Wil je de computer dagelijks intensief gebruiken (downloaden, bestanden verwerken en opslaan, video’s bewerken e.d.) dan is een desk- of laptop de juiste keuze. De voordelen op een rij:

Gebruiksgemak
Je hebt een groot beeldscherm en een externe muis. Als je veel en lange teksten moet typen, is bovendien het fysieke toetsenbord geschikter dan het touchscreen van een tablet.

Video- en fotobewerking
Voor moeilijke en zware processen zoals film- en fotobewerking en downloaden is een desk- / laptop geschikter.

Opslagcapaciteit
Als je veel werkt met grote bestanden dan is een desk- / laptop geschikter door de grotere opslagcapaciteit. Grote bestanden downloaden, grote hoeveelheden foto’s, video’s of muziek opslaan is niet aan te raden op een tablet.

Computerproblemen
Welk apparaat je ook kiest, je kunt altijd tegen problemen aanlopen. Bovendien verandert de techniek voortdurend, zodat je niet meteen voor ieder probleem de oplossing weet. Of misschien heb je er de tijd niet voor om het uit te zoeken.

Een vaak gehoord probleem blijft wel een langzame computer. Wat te doen als het uren lijkt te duren voordat het apparaat is opgestart? Oplossingen hiervoor zijn:

De computer opnieuw installeren. Hoe langer en vaker jij je computer gebruikt, hoe meer sporen dit achterlaat. Deze sporen kunt u lang niet altijd zien en maken je computer langzamer.

Je computer opschonen. Het advies is om je computer minimaal eenmaal per jaar te laten opschonen. Hierdoor gaat uw computer langer mee en ben je uiteindelijk voordeliger uit.

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die computerhulp bieden. De computerhulp wordt vaak samen met jou uitgevoerd. Aan het einde van de afspraak is dan niet alleen je pc weer helemaal snel en up-to-date, ook jij weet in het vervolg zelf hoe je bepaalde computerproblemen oplost. Ook voor andere vragen zoals bijvoorbeeld een draadloos modem of router instellen of e-mail installeren op een tablet, kun je bij zulke bedrijven terecht.

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

februari 2013
m D w d v Z Z
« jan   mrt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo