De beste manier om te scheiden

De beste manier om te scheiden

Als je kiest voor een ouderwetse echtscheiding voor de rechter, beland je vaak in een juridisch gevecht beheerst door wraak en woede. Zo’n “vechtscheiding” zou verboden moeten zijn, vindt vrijwel elke advocaat. Hoe het anders kan, vertellen vier professionele bemiddelaars. ‘Goede echtscheidingsbemiddeling laat de partners eerst weer echt met elkaar praten.’

“Pas als de emoties onder controle zijn, kun je goede zakelijke afspraken maken”

‘Een echtscheiding is geen juridisch probleem, maar een rouwproces met heftige emoties. Het is een van de schokkendste gebeurtenissen in een mensenleven’, vindt Fred Schonewille. Hij is mediator en universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. ‘Van de jaarlijks ongeveer 40.000 scheidingen gaat ruim een kwart nog op de klassieke manier. Dat zou heel snel tot het verleden moeten behoren. Zo’n “vechtscheiding” is mensonterend. Voor de kinderen komt het neer op kindermishandeling.’

Een vechtscheiding kost niet alleen veel energie, maar ook veel tijd en geld. Al snel zo’n 10.000 euro. Als de ex-partners tegenovergestelde eisen hebben en beiden over een goede advocaat beschikken, kunnen zij elkaar heel lang bezighouden, soms wel jarenlang. Schonewille: ‘En gedurende dat proces kom je alleen maar verder van elkaar af te staan. Uiteindelijk willen beiden op geen enkel punt nog iets toegeven. En die situatie kun je je niet veroorloven. Zeker niet als je samen minderjarige kinderen hebt. Alle betrokkenen hebben er dan nog jaren last van.’

Lees het volledige artikel in Ex magazine…

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Meer in deze categorie

Nieuwsarchief

juni 2010
m D w d v Z Z
« mei   jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo