Shopping »

  • Geen categorieën
 

Steeds meer online shopping!

Steeds meer online shopping!

De gemiddelde Nederlander raadpleegt massaal de ervaringen van de mede-consumenten alvorens men de winkel instapt. Er is voor ieder product en iedere dienst wel een beoordelings-site: 95% van de consumenten beweert weleens een vergelijkingssite te raadplegen. Het overgrote gedeelte van de ondervraagden geeft aan een vergelijkingssite te hebben gebruikt in de zoektocht naar een hypotheek, een elektronicaproduct of een vakantie. Het vertrouwen in online shoppen is mede hierdoor de afgelopen jaren flink toegenomen.

Ervaringen van consumenten

Op vergelijkingssites worden niet alleen productbeschrijvingen en prijzen weergegeven, maar er worden ook ervaringen van andere consumenten vermeld. Ongeveer 50% van de bezoekers van vergelijkingssite www.productbeoordeling.nl beweert de klantbeoordelingen belangrijker te vinden dan de prijs. Daarbij is het wel van belang dat de beoordeling duidelijk en uitgebreid met positieve en negatieve producteigenschappen wordt toegelicht. De geloofwaardigheid van het rapportcijfer wordt ook bepaald door het aantal beoordelingen. Volgens de ondervraagden geldt de regel: “hoe meer beoordelingen, hoe betrouwbaarder”.

Beoordeling van de winkel

Veel vergelijkingssites bieden nu ook de mogelijkheid aan om winkels te beoordelen. Van de ondervraagden gaf 60% aan het leuk te vinden om naast het product ook een winkelbeoordeling te bestuderen of te schrijven. Ze verwachten dat zo de kwaliteit van de internetwinkels op peil blijft en op deze manier een slecht product niet kan afdoen aan de kwaliteit van de winkel en andersom. De consumenten vinden de vergelijkingssites een uitvinding en zeggen allemaal te willen bijdragen aan het in stand houden van deze websites. Gebruikerservaringen worden door de ondervraagden gezien als online mond-tot-mond reclame. Beoordelingen die niet verder gaan dan “Is een goed product en werkt perfect”doet voor hen af aan het gemiddelde rapportcijfer.

Steeds meer online shopping!

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Meer in deze categorie

  • Geen categorieën

Nieuwsarchief

april 2010
m D w d v Z Z
« mrt   mei »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handendrogeninuwhorecazaakofthuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo