Wat zit er in jouw broodtrommel?

Wat zit er in jouw broodtrommel?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat heb je vast vaker gehoord. En het is geen smoesje. Want als je goed ontbijt dan heb je de rest van de dag minder honger en vooral minder zin om te snoepen of te snacken.

Een gezond ontbijt is uitgebalanceerd en bestaat uit granen, zuivel en fruit. Daar kun je alle kanten mee op. Een kommetje muesli met yoghurt en aardbeien of een glaasje vruchtensap met een bruine boterham met oude kaas. Na het ontbijt sta je voor een andere vraag: wat stop je in je broodtrommel?

Vooral als je graag op gewicht wil blijven en zittend werk hebt, is het belangrijk om ook goed na te denken over je lunch. In veel bedrijven zijn de verleidingen groot. Er staat altijd wel ergens een snoeppot of een koektrommel en de bedrijfskantine voorziet in heerlijk vette happen. ’s Middags is een broodje kroket natuurlijk wel erg lekker. Maar naast dat stuk vlaai (er is ook altijd wel iemand jarig!), die twee chocolaatjes en dat koekje is een broodje kroket niet echt een verstandige keuze.

Bedenk voor jezelf een regel: ga bijvoorbeeld alleen op vrijdag in de bedrijfskantine lunchen. Of sta jezelf alleen op maandag een extraatje toe. Vul op de andere dagen je broodtrommel met twee volkoren boterhammen met mager beleg. Of maak de avond van te voren een salade met tomaten, komkommer, gegrilde paprika en sla. Een fruitsalade is ook lekker en eenvoudig te bereiden. Die kun je in een goed afsluitbaar doosje gewoon mee naar je werk nemen.

Gun jezelf een tussendoortje. Ontbijtkoek, sultana of evergreen zijn gezonde alternatieven voor de snoepjes en koekjes die je proberen te lokken. Als je moeite hebt om de verleiding te weerstaan, zorg er dan voor dat de koektrommel zo ver mogelijk uit je buurt staat. Volgens MSN eten vrouwen veel minder op het moment dat ze er verder voor moeten lopen!

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

1 Reactie » Wat zit er in jouw broodtrommel?

  1. Broodtrommel schreef:

    Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er zijn tegenwoordig ook gekoelde lunchboxen en opvouwbare lunchzakjes dus dit is ook nog een optie.

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

juni 2009
m D w d v Z Z
« mei   jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo