Wanneer zwicht de man voor de rok?

Wanneer zwicht de man voor de rok?

Waarschijnlijk nooit. Zo makkelijk als wij vrouwen in broeken lopen, zo moeilijk is het voor de man om eens een rok aan te trekken. De enige mannen die in rokken lopen zijn Schotten in hun kilts en ook in het gothic en underground wereldje is het de normaalste zaak van de wereld, maar de ‘gewone’ man vertikt het.

De rok voor mannen is helemaal niet nieuw. Zoals gezegd is het in Schotland heel normaal en in de modewereld werd de rok voor mannen twintig jaar geleden al geïntroduceerd door Jean Paul Gaultier meldt Nina. De meeste mannen hebben er echter gewoon het lef niet voor maar toch blijven grote namen in de mode-industrie het proberen om mannen in rokken te krijgen.

Zo zagen we onder andere bij Marc Jacobs en John Galliano de kilt voorbijkomen op de catwalks. En de kilt is ook helemaal niet vrouwelijk maar juist stoer! Volgens Nina benadrukt het de mannelijkheid, zeker als je voor een stevig exemplaar met een grote ruit gaat. Als je het aandurft, combineer de kilt dan met een eenvoudige wollen trui of een stijlvol overhemd en draag er dikke sokken en hippe sneakers onder.

Is het echt niets voor jou, maar hou je wel van modieuze kleding? Kom dan eens shoppen bij OTTO, rokken voor mannen zul je er niet vinden maar wel al het andere dat een trendy man nodig heeft!

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

13 Reacties » Wanneer zwicht de man voor de rok?

 1. Jos schreef:

  er zijn wereldwijd mannen, die voorstander zijn voor het dragen van rokken door mannen en dit ook actief uitdragen. voor de nederlandstaligen is dit de volgende website:
  http://www.rokvoormannen.nl/

 2. RokSterNL schreef:

  Ik draag als man al ruim 20 jaar rokken. Eerst in het anoniem thuis zonder dat mijn ouders daar weet van hadden. Vanaf 1998 droeg ik ze binnenshuis in aanwezigheid van mijn ouders. En pas in 2003 heb ik de definitieve stap naar buiten gemaakt door ze in het openbaar te dragen. En daar heb ik geen spijt van. Het is een genot om te dragen. Lekker koel in de warme dagen, daarnaast biedt de rok je meer bewegingsvrijheid, het knelt niet tussen de benen. Daarnaast in de winter is het nog een genot, al draag ik dan met de koude er wel een legging onder, maar het is en blijft een ander gevoel. Veel meer ruimte om de benen. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je voor de sanitaire grote boodschap niet meer in openbare toiletten waar de vloer toch vaak vies is, zoals je broek op de grond zakt, dit met een rok niet meer hebt. Maar het uiteindelijk doel is ook meer kledingkeuzevrijheid. En het hoeft voor mij en zoveel mannen in Nederland, die ook rokken dragen, en niet alleen in Nederland, maar wereldwijd niet alleen maar bij een rok te blijven. Ook mooie elegante schoenen en laarzen en panty’s horen daar bij. Voorop gesteld wil ik wel zeggen dat wij geen homo of travestiet zijn. Vrouwen hebben ook al een heel groot segment aan keuzes. Zij hebben per slot van rekening al de keuze tussen rokken, jurken en broeken. En omdat vrouwen nu meer broeken dragen, zeggen we toch ook niet dat het lesbo’s zijn.

  Groetjes van RokSterNL

 3. hajo schreef:

  Wat maakt het uit of je een rok met 1 of 2 pijpen draagt? We moeten elkaar met rust laten!

  Groeten ,hajo

 4. john schreef:

  bekende probleem van vaag en aanbod, of misschien andersom. ook hoe reageert men. Op fora aangaancde dit onderwerp zijn het veelal de vrouwen die enthousiast zijn maar zolang het niet hun man is. ergo dubbele standaard. Veelal veeten de dames hoeveel kleding zijn dragen die oorspronkelijk mannenkleding was ne hoeveel vrouwen kopen niet kleding voor zichzelf bij de mannen afdeling? Hoeveel mannen dragen niet een rok zonder er bij stil te staan, namelijk ‘s-ochtends in de badkamer, de omgeslagen handdoek?
  Uit ervaring, het is comfortabel en warm en niet meer alsmaar je broekspjpen naar benden trekken ter bevrijden van de edele delen.

 5. Rinus54 schreef:

  Doordat ik ook al enige tijd graag rokken draag ben ik ook bekend met het forum http://www.rokvoormannen.nl. RokSter ken ik zelfs persoonlijk hierdoor. Ik kan zijn mening hierover helemaal delen. Het probleem in het begin is echter dat je eigenlijk alleen binnenshuis een rokje aandoet. Dat is de barriëre waar ik en waarschijnlijk alle normale mannen, doorheen moet. In je hoofd weet je namelijk gewoon dat het “fout” is al doe je er niets fouts mee. Zo’n mannenforum helpt je echt over die drempel heen. En zodoende begeef ik me steeds gemakkelijker met een rok op of over straat, al is het in bepaalde gebiedsdelen best nog wel spannend, in die zin, wie kom je tegen die nog niet weet dat je rokken draagt.
  Ik krijg zelf heel weinig rechtstreekse reacties. De paar die ik kreeg waren van mannen, toevallig wel ongeveer mijn leeftijd, midden 50. Zij stonden er positief tegenover, durfden mij hierover te vragen. De laatste reactie nam zelfs het woord “mooi” in de mond en dat meende hij echt. Zelf zouden ze het ook wel willen maar is de durf er niet of staat de vrouw er niet achter. Dan is het moeilijk. Mijn ervaring is dat er veel kijken, maar niets zeggen, radend wat de gedachten zullen zijn. Word ik gesnapt door een bekende dan vind ik dat eerder een opluchting dan dat het angstzweet me uitbreekt. Ik heb dan wel graag dat ik op een gegeven moment zijn of haar mening erover hoor. Voor de mannenrok die voorzichtig zijn intrede doet heb ik vooralsnog geen belangstelling. Ik vind die modellen zo te zien niet mijn stijl. Ik kan mijn ei kwijt in de reguliere vrouwenmodellen. Ik houd het dan wel op de neutrale kleuren, geen opvallende typisch vrouwenkleuren rose en/of bloemetjesmodellen (dat dan weer niet), in de heerlijke stoffen katoen, denim of spijker. Van kort tot knielang, dat is prima voor mij in de maatjes 38 of 40, dus ik heb mijn postuur mee.

  • Wim schreef:

   Ik zelf draag ook een rok,binnen huis en een enkele keer buiten op vreemde tijden ergens rond 5 uur s’ochtends omdat ik nog steeds niet het lef heb om overdag een rok te dragen.
   Het zal ook wel komen dat ik denk ik zo geprogrammeerd ben dat ik mij er voor moet schamen en dat mijn vriendin die mijn rok dragen binnen tolereert en mij nog steeds af en toe van die vreemde blikken geeft van je bent maar een raar mannetje.
   Ik hoop persoonlijk dat ik een keer het lef heb om er op een normaal tijdstip mee naar buiten te gaan want ik denk dat het een enorme opluchting geeft wanneer ik dat doe.
   Ik draag trouwens alleen spijker rokken,dat vind ik mannelijk staan,een rok moet volgens mij wel een mannelijke uitstraling geven,ik heb geen behoefte om er vrouwelijk uit te zien,ik wil een vent in een rok zijn en ik heb geen behoefte om vrouwelijk te zijn.
   Ik draag er meestal of een donkere matte panty onder of een legging en dan gewone werkschoenen of kisten onder.
   Het moet wel de goede uitstraling geven vind ik.

   • w.a.Jansen schreef:

    Wel, ga je mee boodschappen doen, wandelen in de natuur,rondje rijden in de omgeving, en ergens een borrel halen in mijn stamkroeg????? shopping in het dorp of omgeving is ook mogelijk. Ik draag ook KILTS, Werkman-kilts, en Moderne Kilts.Je bent meer dan welkom hoor graag een reaktie, groet,Willem

 6. willem schreef:

  Hoezo, zwichten? Het laatste half jaar loop ik in ons dorp in KILT (nu 5 stuks) rond, en ik krijg bijna alleen positieve reakties.De jeugd, die in de middag door het middelbaar onderwijs-college wordt uitgekotst, krijst in hun onwetendheid uit; Kijk een man in een rokje.!!!!!!! Dat hier een traditie van minstens 700 jaar aan vooraf is gegaan, ontgaat het jonge volkje in het geheel.Met de volwassenen is het vaak niet beter. Ze zeggen meestal niets, echter de blik van het scannen, van boven naar beneden en terug, spreekt boekdelen. Vasthouden, doorgaan en volhouden: Vrouwen dragen broeken en bij wet van 1910 ook rokken.Mannen dragen al jaren broeken en meer dan 700 jaar een KILT JALABBA SARONG DHOTTI en nog veel meer MUG’S (Male Unbifurcated Garments)
  Als vrouwen broeken en rokken dragen, is het voor mannen even zozeer toegestaan. Het meest storende is, dat ik afgelopen week een vrouw aan haar dochters hoorde verklaren, dat ik DAARONDER NIETS AAN HAD. Ik heb mijn verbazing geuit,dat het wel heel bijzonder is, dat zij dat op 10 meter afstand, kan vaststellen. Toen werd het stil.
  Daarnaast is het wel heel leuk, om te horen in de AlDI: Zo, dat ziet er gezond uit, een vrouw, die haar oprechte mening geeft.Of;Dat wil ik ook wel eens dragen!!!!!! Woeps,wat is uw mening?????

 7. Seppe schreef:

  Wanneer zwicht de man voor de rok? Ik zit hier op t gemakske op mijn PC met mijn denimrokje aan en voel me echt super, net die vervelende lange broek afgedaan, pfff, gelukkig, eindelijk vrijheid. Moesten veel mannen weten hoe plezant het is een rokje te dragen zou dit in enkele seizoenen wel eens kunnen lukken. Natuurlijk met wat hulp van de modehuizen en ook de modezaken, die zeker een denimrok, zelfde exemplaar als van de vrouwen gewoon bij de mannenafdeling moeten leggen, beginnen met een denimrok en voor mij mag het gerust wat vrouwelijker zijn zulle, we leven in 2011 hé!! Maar ik denk dat het vooral onze vrouwen zijn die het niet zullen willen, ze zijn zo verwend van het alleenrecht te hebben op die rok (ze denken dat zij alleen mooi zijn met een rok, echt flauwekul is dat) en dat moet echt verdwijnen! De rok moet er voor iedereen zijn, jong, oud, man, vrouw, jongen, meisje!! Leve de rok!!

 8. mieke schaddelee schreef:

  Beste rokdragende mannen,Naar mijn mening moet ieder dragen waar hij zich het best in voelt,ik vind het zeer bekrompen dat een vrouw wel een broek zou mogen dragen en een man geen rok Zelf ben ik een vrouw,en voel me het best in een (spijker)broek en een trui bloes of t shirt Zou mijn man graag een rok willen dragen,hij kan ze van mij niet lenen ,want ik heb de laatste een paar jaar geleden eruitgebonjourd,maar zou hij er graag een dragen ja waarom niet. Vroeger heb ik gedwongen een rok moeten dragen,zo was die tijd,en kan me dus heel goed voorstellen dat mannen ook vrij willen zijn in wat ze dragen,eigenlijk zou dat in 2011 geen punt van discussie meer moeten zijn moeten zijn.dus GEWOON DOEN!!!Hoemeer mannen rokjes dragen,des te minder kortzichtig commentaar.Sukses!!

  • ROKKIE schreef:

   Ja Seppe dat is volgens mij ook de beste oplossing wat rokken bij de mannenkleren leggen en je zult zien wat er gebeurt in de modewereld ik ben er zeker van dat er verandering komt er liggen ook broeken bij de vrouwenkleding zo simpel is het welke kledingszaak durft het ?

 9. Martijn schreef:

  Zelf heb ik de laatste jaren meer rokken en jurken gekocht dan broeken en het bevalt me uitstekend. Er overdag mee naar buiten gaan doe ik nog niet maar ‘ s vonds des te vaker, heb net nog een fietstocht gemaakt in rok en bij de avondwinkel een flesje wijn gekocht. Reacies: geen. Overdag durf ik de stap nog niet te maken maar ik heb geen problemen meer met het kopen ervan. De volgende stap, het overdag buiten dragen, is moeilijk maar komt nog wel.

 10. Marco schreef:

  Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor mannen de nieuwste trend is en we hebben samen iets leuks uitgezocht.
  Een leren rok gecombineerd met een zwarte legging eronder met bijpassende laarzen en het resultaat was fantastisch en het staat erg stoer en de reacties op straat zijn zeer positief.
  Dus de tijd dat vrouwen alleen rokken mogen dragen lijkt gelukkig voorbij wat een zegen..!!
  De mannen zijn nu aan zet.

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

Recent Comments

 • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
 • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
 • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
 • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
 • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handendrogeninuwhorecazaakofthuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo