Gezonder leven? Zo pak je het aan!

Gezonder leven? Zo pak je het aan!

We weten intussen allemaal hoe een gezonde leefstijl eruit behoort te zien: een gezond en gevarieerd eetpatroon, voldoende lichaamsbeweging en zeker niet roken of drinken. Toch blijken we in Nederland ondanks deze kennis niet erg gezond te leven. Volgens NU.nl wordt een derde tot de helft van alle ziektegevallen in ons land namelijk veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.

Tijd om daar iets aan te gaan doen. Wil jij wat gezonder gaan leven, dan kun je natuurlijk wachten tot het weer oud en nieuw is en er een goed voornemen van maken. Maar had je dat afgelopen jaar niet ook al gedaan? En wat let je eigenlijk om nu te beginnen met een gezonder leven? Misschien denk je dat je het maar een paar weken vol kunt houden voordat je weer in je oude patroon vervalt. Maar dat hoeft niet!

De truc is om je gezonde leefstijl geleidelijk te introduceren, zodat je tijd hebt om er aan te wennen. Vervang dus één voor één de ongezonde producten in je keuken door gezonde alternatieven, zodat je in het begin ook nog af en toe ongezond kunt eten. Ook lichaamsbeweging kun je rustig invoeren, je hoeft niet meteen als een gek te gaan sporten. Begin eens met elke dag in je lunchpauze een blokje om lopen en neem de trap in plaats van de lift. Als je daar helemaal aan gewend bent, kun je je dagelijkse beweging steeds verder uitbouwen en zul je zien dat je lijf op een gegeven moment vanzelf om meer beweging gaat vragen. Dat is het moment om een sportschoolabonnement te nemen!

Iets lastiger is het natuurlijk met stoppen met roken of drinken. Geleidelijk minderen en dan stoppen werkt voor de meeste mensen niet, dus kun je beter in één keer stoppen. Maar ook dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Er zijn diverse hulpmiddelen en stopmethoden die je misschien wilt uitproberen, op internet kun je er genoeg informatie over vinden. Of ga langs bij je huisarts, die kan je ook advies geven over welke methode het beste bij jou past. Bereid je in elk geval altijd grondig voor, zo wordt de kans dat je het volhoudt meteen een stuk groter.

Eigenlijk draait het allemaal om het vormen van een nieuwe goede gewoonte: gezond leven. Zodra je eenmaal helemaal gewend bent aan je nieuwe leefstijl zal het je geen enkele moeite meer kosten om die vol te houden!

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Meer in deze categorie

Nieuwsarchief

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo