Zo ga je om met dreigend ontslag

Zo ga je om met dreigend ontslag

Steeds vaker verschijnen er berichten in de media over stijgende werkloosheid, massa-ontslag en reorganisaties. We zitten in een economische crisis en dat zullen we weten ook. Maar hoewel ontslagen dus aan de orde van de dag zijn, blijft het natuurlijk een ingrijpende gebeurtenis als je er zelf mee te maken krijgt. En dat begint al op het moment dat de eerste geruchten over een ontslagronde in jouw bedrijf de kop opsteken.  Goed Gevoel vertelt je uitgebreid hoe je omgaat met een dreigend ontslag.

Als je vermoedt dat er ontslagen gaan vallen binnen het bedrijf waar je werkt, is het allereerst zaak om duidelijkheid te krijgen. Geruchten zijn vaak noodgedwongen vaag, omdat niemand precies weet hoe de vork in de steel zit. Ook als je werkgever heeft aangekondigd dat er mensen ontslagen zullen worden, kan er onduidelijkheid blijven bestaan, in elk geval tussen dat moment en het moment dat ook bekend wordt hoeveel ontslagen er gaan vallen en wie er dan precies weg moeten.

Hoewel duidelijkheid scheppen in de eerste plaats de taak is van je baas, belet niets je om naar hem of haar toe te gaan en om opheldering te vragen. Als je baas op dat moment niet weet hoeveel mensen eruit moeten en hoe bepaald zal worden wie weg moet en wie blijft, vraag dan wanneer daar wel uitsluitsel over zal komen. Als je concrete informatie hebt, geeft dat rust en kun je daar je verdere acties op baseren.

Het kan geen kwaad om alvast eens na te denken over je mogelijkheden, zelfs als je nog niet zeker weet dat jij degene bent die straks zijn baan kwijt is. Ga er eens voor zitten en onderzoek of je de baan die je nu hebt nog steeds met plezier doet of dat je eigenlijk wel iets anders zou willen. Ga ook na wat je dan eventueel zou willen en kunnen gaan doen. Je hebt dan in ieder geval voor jezelf helder waar je naar op zoek zult gaan als je wel op straat komt te staan. Ook dat geeft rust.

De gouden tip: ga niet bij de pakken neerzitten. Het is tenslotte niet het einde van de wereld als je ontslagen wordt. Probeer het plezier in je werk te behouden en je niet uit het veld te laten slaan door alle negatieve berichten die je om je heen hoort en ziet. De crisis gaat tenslotte ook ooit weer een keer voorbij!

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen†drogen†in†uw†horeca†zaak†of†thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo