Ontwikkel je stijlgevoel

Ontwikkel je stijlgevoel

Stijlgevoel is niet zoals bijvoorbeeld een aangeboren talent voor pianospelen iets dat je hebt of niet hebt. Het is iets dat je ontwikkelt naarmate je je meer bewust wordt van uiterlijk, mode en trends. Bovendien is het iets heel persoonlijks: wat de één wel stijlvol vindt, vindt de ander een afschuwelijk voorbeeld van wansmaak. Wil jij wat meer werk maken van je persoonlijke stijlgevoel, volg dan deze eenvoudige stappen.

Kijk naar je lichaam. Ga in je ondergoed of naakt voor een hoge spiegel staan en bekijk hoe je lichaam eruitziet. Echt goed kijken. Wat vind je mooi en minder mooi aan jezelf? Ben je een appel, een peer of een zandloper? Welke lichaamsdelen zou je aan anderen willen tonen en welke zou je liever verbergen? Welke kleur haar, ogen en huid heb je?

Bedenk wie je bent en waar je je prettig bij voelt. Stijlgevoel heeft niet alleen te maken met je buitenkant. Het zit ook van binnen. Je zult precies moeten weten wie je bent en hoe anderen jou zien als je een accuraat gevoel voor stijl wilt ontwikkelen. Als je jezelf kent, weet je ook in wat voor soort kleding jij je prettig voelt en welke outfits je het gevoel geven dat je van alle kanten wordt aangestaard.

Spit je kledingkast uit. Haal al je kleren tevoorschijn en ga na of er een duidelijke lijn in je garderobe zit. Kleed je je meestal sportief en casual of juist meer zakelijk? Houd je van bloemmotieven en romantische jurkjes of juist van felle kleuren en vrolijke fantasieprints? Valt er echt helemaal geen duidelijke samenhang te ontdekken, kies dan de drie kledingstukken die je het meest draagt. Dat je die zo vaak aan hebt heeft namelijk een reden: je vindt dat ze helemaal perfect zijn voor jouw uiterlijk en persoonlijkheid. En daarop kun je de rest van je kledingstijl baseren.

Zoek inspiratie. In modebladen, op internet, maar ook gewoon op straat kun je prima stijlvoorbeelden vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de foto’s in dit artikel van MSN. Pik er die dingen uit die jij leuk vindt en die passen bij de stijl die je wilt creëren. Maak eventueel een moodboard van de dingen die je tegenkomt.

Ga shoppen. Wees kritisch en neem niet zomaar genoegen met elk kledingstuk dat je enigszins aanspreekt. Ga net zo lang door tot je het perfecte kledingstuk gevonden hebt en koop dat. Doe dat elke keer als je gaat winkelen, dan krijg je vanzelf een idee van wat je wel en niet aanspreekt. Zo ontwikkel je stapje voor stapje je eigen persoonlijke stijlgevoel.

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo