Vakantiewerk en bijbanen: zo vind je ze

Vakantiewerk en bijbanen: zo vind je ze

Dat de arbeidsmarkt klappen te verduren heeft van de economische crisis, is intussen alom bekend. Maar hoe zit dat eigenlijk met de bijbaantjes en het vakantiewerk? De zomervakantie komt er tenslotte over niet al te lange tijd weer aan en als je een vakantie wilt boeken en ook nog een leuk zakcentje mee wilt nemen op reis, zul je dat wel eerst moeten verdienen!

In België is door de economische crisis minder vraag naar vakantiekrachten en studenten die naast hun opleiding willen werken. Hoewel er geen Nederlandse cijfers voorhanden zijn, kunnen we er waarschijnlijk wel van uitgaan dat ook in ons land het aanbod van vakantiewerk en bijbanen is afgenomen. Helemaal als je bedenkt dat volgens het CBS vooral de jeugdwerkloosheid en de werkloosheid onder mensen in de leeftijdscategorie 25-44 jaar toeneemt. Toch kun je nog steeds aan een bij- of vakantiebaan komen, meldt de Belgische site Netto. Je moet het alleen op de juiste manier aanpakken.

Als je komende zomer wat bij wilt verdienen, wacht dan niet op het laatste moment met het zoeken naar werk. Beperk je ook niet tot banen in één sector. Horecabanen zijn populair onder jongeren, maar de horeca krijgt ook een tik van de crisis. Het aanbod van personeel zal daar dus zeker groter zijn dan de vraag, en dan moet je wel van hele goede huize komen om zo’n baantje te krijgen.

In tijden van economische crisis is het extra belangrijk om zelf het initiatief te nemen. Open sollicitaties versturen is dan ook essentieel: niet ieder bedrijf wil geld uitgeven aan advertenties, terwijl ze misschien wel mensen nodig hebben. Ook jezelf onderscheiden van de rest is belangrijk. Je moet potentiële werkgevers ervan kunnen overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de baan, niet één van de tientallen andere sollicitanten.

Maar het allerbelangrijkste advies is nog wel dat je de moed niet moet verliezen, zelfs al word je keer op keer afgewezen. Er is werk, ook in crisistijd. Aan jou de taak de juiste baan te vinden. Houd het aloude gezegde in je achterhoofd bij je zoektocht: de aanhouder wint!

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo