Op zoek naar een baan? Blijf altijd positief!

Op zoek naar een baan? Blijf altijd positief!

Als je al een tijdje aan het solliciteren bent, kan het zijn dat je je steeds rotter gaat voelen. Afwijzing na afwijzing stroomt binnen, je zit de hele dag in je eentje te surfen op banensites en kranten door te bladeren, je maakt je zorgen over of je al dan niet een leuke baan zult kunnen vinden…
Het is zaak om desalniettemin positief te blijven tijdens de banenjacht. De kans bestaat namelijk dat een negatieve stemming wordt opgepikt door degene die tegenover je zit als je straks wel een sollicitatiegesprek hebt. En dat kan zijn of haar besluit om jou al dan niet aan te nemen beïnvloeden, of dat nu bewust of onbewust is.

Maar ja, positief blijven is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Niet met de tips die we vonden bij tooStylish! Behandel het zoeken naar een baan bijvoorbeeld alsof de zoektocht je baan is: maak van elke dag een officiële werkdag die duurt van negen tot vijf. Ga op een vaste tijd lunchen, ga ’s avonds vroeg naar bed en sta op een vaste tijd weer op. Als je geen vaste routine aanhoudt, ga je je alleen maar vervelender voelen.

Maak net als wanneer je aan het werk zou zijn lijstjes met dingen die je elke dag wilt doen en streep ze af als je ermee klaar bent. Blijf georganiseerd en houd bij waar je je cv hebt neergezet en welke bedrijven je nog wilt bellen of mailen. Stel realistische doelen en houd je daaraan, ook als het mooi weer is en je liever naar buiten wilt.

Dat betekent trouwens niet dat je jezelf elk pleziertje moet ontzeggen, want ook daarvan ga je je rot voelen. Als de zon na een paar dagen regen en kou op een dag weer lekker schijnt, ga dan gerust eens lekker op een terrasje lunchen. Trakteer jezelf ook af en toe op nieuwe kleren of een avondje naar de bios, dat komt je humeur en je banenjacht uiteindelijk alleen maar ten goede.

Blijven de afwijzingen binnenstromen? Vat ze zeker niet persoonlijk op. De arbeidsmarkt is momenteel nu eenmaal niet zo ruim, het ligt dus niet aan jou persoonlijk. Heb je toch het idee dat je nog wel wat sollicitatietips kunt gebruiken? Kijk dan in het sollicitatiehandboek van StepStone.

RSS Feed voor deze category RSS feed
Meer relevant nieuws

Reageren op dit artikel

Nieuwsarchief

Recent Comments

  • bram: vergeten erbij te zetten; mijn gewicht is 78kg. lengte is 1,82 en ben net 18jaar.
  • bram: hallo, ik sport gemiddeld 15 tot 20uur per week 3x hardlopen, 7km,5km, 15km. 4x kickboksen 1,5uur. 5x fitness...
  • Broodtrommel: Een kwalitatieve broodtrommel is erg belangrijk om je gezonde boterhammen en fruit mee te nemen. Er...
  • Marco: Ik pas begonnen met rokken dragen dankzij een vriendin van me die mode styliste is, en ze zei dat rokken voor...
  • Silvia: borst make up tips

Lees meer Eten & Drinken

Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant

Geplaatst op 30 maart 2017
 
Waar moet je opletten bij het inrichten van een pop-up restaurant
Vandaag de dag hebben we een ruime keus in restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten. In Nederland kennen we verschillende soorten restaurants zoals bijvoorbeeld top-, luxe-, fast-, casual- of fastfood en sinds korte tijd ook de pop-up restaurants. Gezellig met het gezin uit eten gaan doen we steeds vaker en dat komt […] ...
Lees meer Lees meer
 

01-aug 16:14 » Je eigen restaurant beginnen
28-apr 10:41 » Handen drogen in uw horeca zaak of thuis

Lees meer Financieel

Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Helemaal hip, je eigen website maken! Of je laat hem natuurlijk gewoon maken
Een website stelt je in staat om je klantenkring te vergroten. We leven in een tijd dat we als bedrijf eigenlijk niet meer zonder kunnen, want loop je klanten mis als je niet vindbaar bent op het internet. Waar we vroeger een brochure ontwierpen en opstuurde is deze nu vervangen door een website. Een website […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-jan 15:57 » Je uitvaart persoonlijk maken
10-nov 10:33 » Creatieve visitekaartjes

Lees meer Entertainment

Hoe maak je van een feest een echt chique evenement

Geplaatst op 13 maart 2017
 
Hoe maak je van een feest een echt chique evenement
Valt er binnenkort iets te vieren en word je moeder 50 of trouwt je nicht, is je collega 25 jaar bij de zaak of wil je misschien de liefde van je leven een aanzoek doen? Hoe leuk is het om dan zelf in de actie te gaan en er een echt groot en chique evenement […] ...
Lees meer Lees meer
 

30-jun 10:53 » Spannende avonden beleven?
04-mei 14:22 » Originele muzikale incentives

Cadeaus & Geschenken

Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen

Geplaatst op 04 september 2017
 
Kleurrijk speelgoed voor de jonge kinderen
Waar is de tijd gebleven, dat kinderen van jongs af aan lekker spelen met zelf gemaakte speelgoed. Speelgoed uit een oude kist halen en uren hiermee spelen, dat is er tegenwoordig bijna niet meer bij. Het zijn de iPads die overheersen, lekker makkelijk, je hoeft als ouders alleen je kind nog te voorzien van eten […] ...
Lees meer Lees meer
 

23-aug 15:18 » Boeken over spiritualiteit
11-mei 11:09 » Spannende avonden beleven met een dildo